Mesir macununda kullanılan baharatlar; vanilya, zencefil, kremtartar, udülkahır, kebabiye, zulumba, meyan balı, eskir, darıfülfül, ÅŸamlı, kimyon, sarıhelile, yeni bahar, çam sakızı, tarçın çiçeÄŸi, tarçın, çivit, karanfil, havlican, kiÅŸniÅŸ, Hindistan cevizi, Hindistan çiçeÄŸi, ÅŸeker, zerdeçal, karabiber, anason, zafiran, ravent, kakule, limon tuzu, portakal kabuÄŸu, limon kabuÄŸu,hardal, çöpçini, tiryak, günbalı, raziyane, hıyarÅŸembe, çörek otu, tekemercini tohumu, galanda ÅŸeklinde sıralanabilir.
14
MESÄ°R MACUNUNUN ZARARLARI VAR MIDIR?
Mesir macunu normalde kullanıldığı zaman herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak gereÄŸinden fazla tüketilmesi; baharatların yan etkilerinden dolayı olumsuz durumları doÄŸurabilir.
15
Mide karaciÄŸer, ÅŸeker, mesane, obezite gibi rahatsızlıklara sahip olan kiÅŸilerin bu macunu dikkatli tüketmeleri ve dikkatli bir ÅŸekilde yemeleri gerekmektedir.