Günde bir kaşık çörek otu yağı içerseniz ne olur?

Düğün çiçeğigiller familyasına ait bir bitki olan siyah kimyon bitkisinin tohumlarından elde edilen çörek otu çok şifa bir baharattır. Müslümanlık inancında çok şifalı olduğu inancı vardır. Hatta ölüm dışında her şeye çare olabilecek şifada olduğuna inanılan çörek otuna bereketli tohum ya da mübarek tohum ismi de verilmiştir.

Çörek otu yağı faydalarıyla birçok hastalığın tedavisinde destekleyici olarak kullanılır. Çeşitli rahatsızlıklara iyi gelen yağ çeşitlerinden biri çörek otu yağıdır. Faydası ve mucizevi etkisiyle hemen hemen herkesin kullanabileceği bir yağdır. Cilt için birçok sağlıklı etkisi bulunur ve bu nedenle cilde kullanımı da tavsiye edilir. Cildinize direkt uygulayabileceğiniz gibi çörek otu direkt olarak içilebilir.

Çörek otu içmenin faydaları:
- Mide rahatsızlığı veya hazımsızlık gibi sorunların tedavisinde kullanıl
- Grip, nezle, nefes darlığı problemlerinde de kullanılır.
- Mantar, tırnak dönmesi gibi rahatsızlıklarda deri üzerine sürülebilir.
- Hücre problemleri veya bağışıklık sistemi zayıflığında da kullanılır.
- Aç veya tok karnına dilediğiniz şekilde tüketebileceğiniz yağ çeşitlerinden biridir.

Çörek otu yağı hangi malzemelerden yapılır?
Çörek otu yağının yapım aşamasında küçük çörek otu tohumlar kullanılır. Çörek otu tohumlarının sıkılmasıyla yağ elde edilir. Kavanoz içerisinde bekletilen çörek otu ve hakiki zeytinyağı çörek otu yağının temel malzemelerini oluşturur. Kısa sürede çörek otu yağını elde edebilirsiniz. Tamamen doğal olan bu yağ C vitamini açısından zengindir, potasyum kaynağı olarak da adlandırılır. Evde yapabileceğiniz gibi hazır hâli de bulunur. Evde çörek otu yağı yapımı için gerekli malzemeler:

Malzemeler
- 2 ya da 3 yemek kaşığı çörek otu
- 200 ml. zeytinyağı
- Kapaklı bir cam kavanoz
- Koyu renkli cam şişe
- Havan
Çörek otları havan içerisinde iyice dövülerek özleri çıkarılır. Havanda dövülen çörek otları kapaklı bir cam kavanozun içerisine konulur ve 200 ml zeytinyağı üzerine eklenir. Kavanozun ağzı hava almayacak bir şekilde kapatılır ve güneş ışığı alabilecek bir yerde yaklaşık 10-15 gün kadar bekletilir. Bu bekleme süresi boyunca da her gün en az bir kere kavanoz çalkalanarak karıştırılmalıdır. 10-15 gün bekletilen kavanoz daha sonrasında temiz bir bezle süzülür ve pürüzsüz bir hâle getirilir. Çıkan yağ koyu renkli bir cam şişeye aktarır ve çörek otu yağı kullanıma hazır bir hâle gelir.