Güne başlar başlamaz 1 kaşık içince cayır cayır yağ yakıyor! Yaza manken gibi girmeye hazır olun: Fazla kiloları mum gibi eritiyor, bağırsakları motor gibi çalıştırıyor

Yaz kapılarının açılmasıyla beraber kış boyu biriken kiloları verme telaşı da başlıyor. Zayıflamak isteyenler, basen ve karın bölgesinde yoğunlaşan yağlardan kurtulmanın çaresini arıyor. Diyet uygulamak ya da spor yapmak gibi yöntemlere başvuranlar, daha hızlı bir çözüm elde etmek istiyor. Bunun için doğal yollara başvuranların tercihi olan bu içecek, 1 haftada 4 kilo verdiriyor. Peki, bu içecek nedir? Vücuda faydaları nelerdir? Zayıflamaya nasıl yardımcı oluyor?

Sağlıklı bir şekilde zayıflamak için dengeli beslenmek ve gün içerisinde egzersiz yapmak büyük önem taşıyor. Bu süreçte doğal besinlerden faydalanmak, kilo verme sürecinin daha rahat geçirilmesine yardımcı oluyor. Uzmanlar tarafından önerilen bu içecek, sağlıklı bir şekilde yağ yakmayı mümkün kılıyor. İşte tüm detaylar…

ZAYIFLAMAK İÇİN HER GÜN 1 KAŞIK SİRKE İÇİN
Sirkenin zayıflamaya olan potansiyel etkileri üzerine yapılan bazı çalışmalar, asetik asit içeriği sayesinde metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını artırabileceğini gösteriyor. Sirke tüketimi, tokluk hissini artırıyor. Böylece daha az kalori alınmasına yardımcı oluyor.

Elma sirkesinin zayıflamaya olan etkisi, oldukça fazla. Sirke, özellikle yemeklerden önce tüketildiği zaman iştahı bastırabiliyor. Bu özelliği dolayısıyla kilo kaybını destekliyor. Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olan sirkeyi düzenli olarak ve aç karna tüketmek zayıflamayı destekliyor.

SİRKENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Sirkenin vücuda olan faydaları, binlerce yıldır çeşitli kültürlerde kullanılmasıyla biliniyor. Özellikle elma sirkesi, sağlık üzerinde pek çok olumlu etkiye sahip olduğu için popülerlik kazanıyor. Sirkenin bu faydaları, içerdiği bileşenler ve özellikleri ile ilişkilendiriliyor.

KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR
Elma sirkesi, içerisinde asetik asit gibi önemli bileşenler barındırır. Asetik asit, vücuttaki yağların parçalanmasına ve sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olabilir. Bu sayede kilo kontrolüne katkı sağlayabilir. Sirkenin düşük glisemik indeksi, kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir ve diyabet yönetiminde destekleyici bir rol oynayabilir.

SİNDİRİM SORUNLARINI RAHATLATIYOR
Sirke, prebiyotik özelliklere sahip. Yani bağırsak sağlığını destekleyen probiyotik bakterilerin gelişimini teşvik ediyor. Bu da sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olabilir ve bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri olabilir. Bununla birlikte bazı çalışmalar, sirkenin sindirim sorunlarını hafifletebileceğini ve sindirim rahatsızlıklarını azaltabileceğini öne sürmektedir.

ANTİOKSİDAN DEPOSU
Elma sirkesi antioksidan özelliklere sahiptir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltabilir ve yaşlanmayı geciktirebilir. Bu da cilt sağlığına katkıda bulunabilir. Cilt tonunu dengeleyebilir ve sivilce gibi sorunları hafifletebilir.

BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRARAK KABIZLIĞI BİTİRİYOR
Sirke, kabızlık gibi sindirim sorunlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Lif içeriği sayesinde sindirim sisteminin düzenlenmesine katkı sağlar ve düzenli bağırsak hareketlerini teşvik edebilir. Bu da genel olarak sindirim sağlığını iyileştirebilir ve kabızlık gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olabilir.

KALP DOSTU BESİNLER ARASINDA YER ALIYOR
Elma sirkesinin içerdiği asetik asit, potasyum ve magnezyum gibi mineraller, kalp sağlığını destekleyebilir. Araştırmalar, sirkenin kolesterol ve kan basıncını düşürebileceğini öne sürmektedir. Bu da kalp hastalıklarının riskini azaltabilir ve kardiyovasküler sağlığı iyileştirebilir.

DOĞAL SİRKE TARİFİ
Evde sirke yapmak oldukça basit bir süreç. Temel olarak meyve veya meyve suyunun fermantasyonuyla gerçekleşir. İşte evde elma sirkesi yapmanız için pratik bir tarif:

Malzemeler:
- Organik elma (4-5 adet)
- Şeker (2 yemek kaşığı)
- Su (1 litre)
- Büyük bir cam kavanoz veya cam kase
- Bez veya ince tülbent
- Lastik bandı veya lastik eldiven

Yapılışı:
- Elma sirkesi yapımına organik elma kullanarak başlayın. Organik olmaları, sirke yapımında kullanacağınız elmanın kimyasal katkı maddeleri içermemesini sağlar.
- Elmanın kabuklarını çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Çekirdeklerini çıkarmak zorunda değilsiniz. Çünkü onlar da fermantasyon sürecine katkıda bulunuyor.
- Cam bir kavanoza veya kaseye doğradığınız elmaları koyun. Elmaları tamamen kaplayacak kadar suyu ekleyin.

- Şeker ekleyerek karışımı tatlandırın. Her litrelik su için yaklaşık 2 yemek kaşığı şeker kullanabilirsiniz. Şeker, mayalanma sürecinde mayaların beslenmesine yardımcı oluyor.
- Kavanozun veya kaseyi kapatın. Ancak tamamen sıkıca kapatmayın. Fermente olurken gaz çıkışı olacağı için kapağın sıkıca kapatılmaması önemlidir. Bez veya ince tülbent gibi hava alabilen bir malzeme kullanarak kavanozu örtün ve lastik bandı veya lastik eldiven gibi bir şeyle sabitleyin.
