SALÇALI ŞEHRİYE PİLAVI TARİFİ
Salçalı Şehriye Pilavı malzemeleri
- 1 paket arpa şehriye
- Kaynatmak için bol tuzlu su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça (biber veya domates)
- Birkaç dal maydanoz
- Varsa bir tutam frenk soğanı (kuru veya tazesi)
- Karabiber
Salçalı Şehriye Pilavı yapılışı
Arpa şehriyesini haşlıyoruz ve süzüyoruz (birbirine yapışmaması için üzerine bol sıcak su döküyoruz). Sıvı yağı ısıtarak salçayı kavuruyoruz. Margarin ve diğer malzemeleri ekleyip bir iki karıştırıyoruz. Arpa şehriyeyi üzerine ilave edip iyice karıştırıyoruz. Ana yemeklerin yanında garnitür olarak servis yapıyoruz.