KÜRDAN KEBABI (İSLİM KEBABI) TARİFİ
İslim kebabı tarifi malzemeleri
- 4 adet patlıcan
- Yeşil biber
- Çeri domates
Köfte İçin;
- 400g kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı ekmek içi
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Sosu İçin;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
KÜRDAN KEBABI (İSLİM KEBABI) YAPILIŞI
- Köftesi için uygun bir yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsağı alın.
- Üzerine yumurta, ekmek içi, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ekleyerek yoğurun.
- Malzemeler birbiri ile güzelce özleştikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayın ve üzerine bastırarak şekil verin.
- Şekil verilen köftelerin üzerini streçleyerek bir kenarda bekletin.
- Patlıcanları çizgili soyarak şerit şeklinde uzun uzun kesin ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
- Daha sonra yıkayıp kurulayın ve tavaya alıp kızdırdığımız sıvı yağda kızartın.
- Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili tabağa alın. Aynı yağda köfteleri de hafif kızartın.
- Kızartma işlemi bittikten sonra 2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına 2 adet köfte yerleştirin. Köfteler iri ise bir adette olabilir.
- Patlıcanın uçlarını köftenin üzerinde birleştirerek bohça gibi yapın.
- Üzerine biber ve dilimlenmiş ya da çeri domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.
- Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin.
- Ayrı bir kaba salça, tuz ve suyu alarak karıştırın. Sosunuzu yemeğin üzerine gezdirin.
- Hazırladığımız yemeğimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.Afiyet olsun!