Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün süzme mercimek çorbası tarifi, kadınbudu köfte tarifi, erişte tarifi ve limonlu muhallebi tarifi var. Süzme mercimek çorbası malzemeleri1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse yavaşça ve ölçülü şekilde eklemeye devam edin.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Afiyet olsun! Kadınbudu köfte malzemeleri500 gram kıyma1 orta boy soğan3 adet yumurta1 çay bardağı pirinç 1 çay bardağı tam buğday un2 yemek kaşığı sıvı yağTuzKimyonKarabiberKADINBUDU KÖFTE YAPILIŞIÖncelikle sıvı yağ ile küçük küçük doğradığınız soğanı biraz pişirin.Üzerine kıymanın yarısını ilave edin ve biraz kavurun ve soğumaya bırakın.Başka bir küçük tencerede 3 çay bardağı suyla pirincinizi haşlayın ve suyu bitince altını kapatın.Kalan çiğ kıymayla pişirdiğiniz pirinç ve soğanlı kıymayı birleştirin.Üzerine 1 yumurta kırın ve yarımşar çay kaşığı tuz, kimyon ve karabiber ekleyip güzelce yoğurun.30-60 dk. arası buzdolabında dinlendirin.Sonrasında avuç içini dolduracak şekilde şekil verin ve kalan 2 yumurtayı bir kapta çırpın.Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine dizin.Önceden 200 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.Üzeri kızarınca, köfteleri çevirip diğer taraflarını da pişirin. Tercihe göre ocakta yağda da pişirebilirsiniz.Pişen köfteleri soğumadan servis tabağına alıp afiyetle tüketin! Erişte malzemeleri2 su bardağı erişteYeteri kadar su (kaynar)Tuz3 yemek kaşığı sıvı yağ1 Yemek kaşığı dolusu tereyağıERİŞTE YAPILIŞIOrta boy genişliğinde bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve üzerine 2 su bardağı erişte dökün. Orta ateşte hafif renk değiştirinceye kadar kavurun. Daha sonra üzerini yarım parmak geçecek kadar su ekleyin. Damak tadınıza göre su ekleyebilirsiniz. Erişteler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Piştikten sonra süzgeç yardımıyla erişteleri süzün. Erişteyi haşladığınız tencereye 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı koyup eritin. Eriyen tereyağın üzerine süzülmüş erişteleri ekleyin. 2 - 3 defa karıştırdıktan sonra eriştenin altını kapatın. 5 dakika dinlenince servise hazır. Afiyet olsun! Limonlu muhallebi malzemeleri1 litre süt2 yemek kaşığı mısır nişastası (yoğunlaştırmak için)2 yemek kaşığı un6 yemek kaşığı şekerYarım çay kaşığı zerdeçal2 adet limon kabuğu rendesi1 yemek kaşığı tereyağı1 adet limon suyu1 paket vanilinLİMONLU MUHALLEBİ TARİFİ YAPILIŞIGeniş ağızlı derin bir tencereye süt, mısır nişastası, un, toz şeker, zerdeçalı ve yıkayıp rendelediğiniz limon kabuklarını alın.Karıştırarak muhallebi kaynayana kadar pişirin.Muhallebi kaynamaya başlayınca üzerine tereyağı, limon suyu ve vanilini ekleyerek pişirmeye devam edin.Ardından muhallebiyi ocaktan alın ve servis kaplarına paylaştırın.Muhallebiyi, daha iri rendelenmiş limon kabukları, rendelenmiş beyaz çikolata ve varsa orman meyvesi ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun!