Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün domatesli şehriye çorbası tarifi, et kavurma tarifi, sebzeli pilav tarifi ve sütlaç tarifi var. Domatesli şehriye çorbası için malzemeler4 adet domatesYarım su bardağı arpa şehriye1 su bardağı tavuk suyu4 su bardağı sıcak su2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 su bardağına yakın haşlanmış nohut1 tatlı kaşığı tuzDOMATESLİ ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞITereyağı (veya sıvı yağ da olur) tencereye alınarak salça ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.Kabuğu soyulup rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş domatesleri ekleyin, birkaç dakika kavurmaya devam edin.Ardından şehriyeleri ve tercihe bağlı olarak nohutları ekleyerek birkaç dakika kavurun.Son olarak tavuk suyu, sıcak su ve tuz ekleyerek karıştırın. Tercihe bağlı tavuk suyu yerine normal su ya da tavuk bulyon kullanarak da hazırlayabilirsiniz.Ara ara karıştırılarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak servis edin.Çorbanın kıvamına göre su ilavesi yapabilirsiniz. Yanında limonla ya da üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz, afiyet olsun! Et kavurma malzemeleri300 gram kuşbaşı dana eti1 adet soğan1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı karabiber1/2 su bardağı sıcak suET KAVURMA YAPILIŞIKuşbaşı etleri, kanları varsa yıkayın ve süzün. Soğanın kabuğunu soyun ve yemeklik doğrayın. Geniş bir tavayı ocağa alın ve ısıtın.Etleri ekleyin ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Etler suyunu çekince içerisine ince doğranmış soğanları ekleyin. Karıştırın. Sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını en kısık ateşe getirin ve arada karıştırarak etler yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan etlere baharatlarını ekleyin ve karıştırın. Ardından ocaktan alıp servis edin. Afiyet olsun! Sebzeli pilav malzemeleri1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak su ( kaynar su)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzSEBZELİ PİLAV YAPILIŞIPilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Kızan yağın içerisine tel şehriye ekleyin. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçleri koyun ve 1 - 2 dakika kavurun. Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır ekleyin. Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu ekleyin ve tuzu da içerisine koyup iyice karıştırın. Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirin. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun! Sütlaç malzemeleri1 litre süt2 çay bardağı pirinç1 litre su3 yemek kaşığı pirinç unu1,5 -2 su bardağı toz şekerTarçınSÜTLAÇ YAPILIŞIPirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın. Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin. Birkaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin. Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin. Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin. Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın. Pişen sütlaçları kaselere dağıtın. Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin. Afiyet olsun!