Anne adayları hamile olduklarını öğrendiği andan itibaren daha sağlıklı beslenmeye ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmaya çalışırlar. Annenin dolayısıyla bebeğin de beslenmesi gelişimi için oldukça önemlidir. Bazı besinleri tüketmek hamilelik sürecinde bebeğinizi doğrudan etkileyebiliyor. Bebeğe ve anneye zarar verebiliyor.
Deniz ürünleri
Deniz ürünleri iyi bir protein kaynağıdır, birçok balık çeşidinde omega 3 olabilir ve birçok balıktaki omega-3 yağ asitleri anne karnında bebeğinizin beyin ve göz gelişimine faydalıdır. Fakat bazı balıklar ve kabuklu deniz hayvanları tehlikeli boyutta cıva içermektedir. Çok fazla cıva bebeğinizin gelişen sinir sistemine zarar verebilir. Kırmızı ton balığı, kedi balığı, tatlı su çipurası, kılıçbalığı yüksek cıva içerir. Bunlardan uzak durmak gerekir.
İşlenmiş etler
İşlem görmüş sucuk, salam, sosis gibi et ürünlerinde mikrop oluşumu çok yaygındır. Aynı zamanda bu tür yiyecekler yüksek sodyum içerir. Bu da gebelerde şişkinlik, hazımsızlık, kabızlık gibi sindirim sistemini zorlayan rahatsızlıklara yol açar.