Çiğ deniz ürünleri
Hamilelik sırasında kaçınılması gereken en büyük gıda gruplarından biri de çiğ deniz ürünleri. Buna istiridye, ton balığı, somon, uskumru ve morina gibi tütsülenmiş deniz ürünleri de dahil. Deniz ürünlerinin hamile bir kadın tarafından tüketilmeden önce tamamen pişirilmesi gerekiyor.
Deniz ürünleri söz konusu olduğunda, yüksek cıva seviyeleri nedeniyle hem çiğ hem de pişmiş olmasından kaçınılması gereken bazı balıklar da var.
Hamileler ton balığı yiyebilir mi?
Hamilelerin ton balığı tüketip tüketmemesi gerektiği yıllarca tartışılan bir konu. Hamilelerin haftalık balık porsiyonlarına uymaları ve ton balığını beslenmelerine dahil etmeleri durumunda yedikleri balık çeşitlerine dikkat etmeleri öneriliyor. Uzmanlar, hamile kadınların haftada 2-3 porsiyon, tavsiye edilen balık çeşitlerinden yemelerini öneriyor.