Malzemeler:1 tatlı kaşığı kuru kekik veya 2 tatlı kaşığı taze kekik yaprağı1 bardak kaynar suYapılışı:Bir bardak kaynar suyu hazırlayın. Kekik yaprağını suyun içine ekleyin. Kekik yaprağının tadını ve aromasını daha iyi çıkarmak için birkaç dakika boyunca demlemeye bırakın. Çayınızı süzün ve sıcak ya da soğuk olarak tüketin. Kekik çayını günde bir veya iki bardak olarak tüketmek genellikle yeterlidir. İhtiyaca göre tatlandırıcı ekleyerek veya limon suyu sıkarak çayınızın lezzetini artırabilirsiniz. Hamile veya emziren kadınlar, özellikle yüksek dozlarda kekik tüketmekten kaçınmalıdır. Mide ülseri veya gastroözofageal reflü hastalığı gibi mide sorunları olanlar da, çok fazla kekik çayı tüketmemelidir.Ayrıca kekik veya diğer bitki alerjileriniz varsa da, kekik çayından uzak durmakta fayda var. Kekik çayı, vücudu serbest radikallerden koruyarak hücresel hasarı azaltmaya yardımcı olan antioksidanlarla doludur. Kekik, C vitamini bakımından zengindir ve bağışıklık sistemini desteklemeye katkı sağlar. Çay, sindirim sorunlarına karşı da etkilidir. Gaz, şişkinlik ve hazımsızlık gibi rahatsızlıkları hafifletir. Kekik çayı, bakterilere ve mantarlara karşı savaşan bileşenler içerir ve enfeksiyon riskini azaltır. Kansere karşı etkili olduğu bilinen kekik, antioksidan görevi görebilen ve hücreleri kanserden koruyabilen bir grup fitokimyasal olan terpenoidleri içerir. Kekik çayının buharı, öksürüğü hafifletmeye yardımcı olabilir ve tıkalı solunum yollarını açar. Sivilce ile mücadelede etkilidir.Kan basıncını düşürür.Toksinleri uzaklaştırır. Ruh halini iyileştirmeye yardımcı olurBakteriyel enfeksiyonların önlenmesini sağlar.Enfeksiyonların tedavisine katkı sağlar.