KOLESTEROLÜ DÜZENLER
Yüksek kolesterol, kalp hastalıklarına neden olan önemli bir faktördür. Havucun faydaları üzerine yapılan araştırmaları bu konuda ne kadar destekleyici olduğunu kanıtlıyor.
Düzenli havuç tüketimi kolesterol seviyelerini azaltır. Bu nedenle, kalp ile ilgili sorunları önlemek için sağlıklı bir dozda havuç tüketmek gerekmektedir.
Havuçların terapötik değerleri üzerinde yapılan bir araştırmada, günde ortalama 370 gram çiğ havucun 3 hafta boyunca tüketilmesi halinde kolesterol seviyesinin yüzde 11 oranında düştüğü belirlenmiştir.
Ayrıca bir grup İsveçli bilim adamı, havucun kalp krizi geçirme riskini azalttığını keşfetti.
Bir başka çalışmada, daha fazla havuç yiyenlerin, daha az havuç tüketenlere kıyasla 1 / 3'lük bir kalp krizi riski taşıdığı bulunmuştur.