Reçeteleri, bütçeleri çok zorlamayacak ama lezzetten de ödün vermeyecek şekilde hazırladıklarını dile getiren Gastronomi Uzmanı Gökhan Taşpınar. menü hazırlarken nelere dikkat ettiklerini şu şekilde anlattı:
Yılbaşı sofralarının klasiği hindi yerine daha ekonomik olan tavuğu önerdik. Çam fıstığı yerine daha uygun fiyatlı kestaneli bir tarif hazırladık. Yine semt pazarlarından rahatlıkla alınabilecek balkabağı ile yılbaşı ruhuna en yakışan zencefilli balkabağı çorbası ile keyifli ve lezzetli bir başlangıç düşündük. Tatlı ise yılbaşı sofralarının olmaz ise olmazı. Az malzemeli kakolu irmik tatlımız ise damaklarımıza tatlı bir lezzet bırakacak.
Şimdi gelelim başlangçtan ana yemeğe kadar lezzetli tariflerin yapılışına!