Pırasayı ağırlıkla zeytiyağlı olarak tüketsek de, ana yemeklerde hem lezzetli hem de besleyici bir öğün olması için kıymalı yapabilirsiniz. Tüm sebze yemeklerinde olduğu gibi pırasa da kıymaya çok yakışır. İşte sizler için pratik ve lezzetli kıymalı pırasa yemeği tarifi, malzemeleri, püf noktaları 4 dal pırasa250 gr kıyma2 adet havuç1 tatlı kaşığı domates salçası4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı pirinç1 tutam tuz Pırasaları yıkayın ve verev bir şekilde iri iri doğrayın. Havuçları yıkayıp, soyun ve halka halka dilimleyin. Tencereye yağı alın ve kıymayı yaklaşık 7-8 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. Üstüne salçayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Ardından doğradığınız havuçları ekleyip, birkaç kez karıştırın ve pırasaları ilave edin. Yıkadığınız pirinçleri ve tuzunu da ekledikten sonra, üstüne çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.Afiyet olsun!