BRÜKSEL LAHANASI VE BROKOLİ EN FAYDALISI!
Prof. Dr. Salih Boğa, enginar, kereviz, ceviz, fındık, Brüksel lahanası ve brokoli gibi besinlerin tüketilmesinin, antioksidanlar ve doğal detoksifikasyon enzimlerini aktive ederek karaciğeri desteklediğini belirtiyor.
Uzman isim konu hakkında, “Karaciğeri destekleyen besinler arasında enginar ve kereviz öne çıkar; enginar aynı zamanda safra akışını da kolaylaştırmaktadır. Antioksidanlar açısından zengin olan ceviz ve fındık gibi yağlı tohumlar da beslenme düzenine eklenmelidir. Karaciğer dostu diğer sebzeler arasında Brüksel lahanası ve brokoli gibi turpgiller yer almaktadır. Bu sebzeler, yüksek lif içerikleri ve sağlığa faydalarıyla bilinir, doğal detoksifikasyon enzimlerini aktive ederek karaciğeri korur ve iyileştirir.” diyor.
Prof. Dr. Salih Boğa, karaciğer sağlığını korumak için öncelikle alkolden kaçınılması, işlenmiş et ürünleri ve sakatat tüketiminin sınırlandırılması ya da tercih edilmemesi, kuruyemişler ve kızartılmış yiyeceklerin fazla tüketilmemesi, tereyağı ve iç yağı gibi hayvansal kaynaklı yağlardan uzak durulması gerektiğinin altını çiziyor.