Hücreleri alkalize ederek vücut pH’ınızı dengeler
Asit-alkali teorisine göre, günlük hayatta en fazla tükettiğimiz şeyler (şeker, süt ürünleri, et, rafine karbonhidratlar, kimyasal katkı maddeleri vb.) çok fazla asit içerir.
Vücutta alkali bir ortam yaratan gıdaları tüketerek (yeşillik, sebze, düşük şekerli meyveler) daha dengeli bir asit ortamı sağlanabilir.
Mikroskop altında incelendiğinde asidik bir kan örneğinin hücreleri kalın, yapışkandır ve verimli çalışmaz.
Bu hücreler oksijen taşımazlar ve besinlerden faydalanma konusunda çok zayıftırlar. Bu durum da bağışıklığın düşmesine ve hastalıkların artmasına neden olabilir.Yapılan araştırmalar ise alkali diyetin kronik ağrıyı hafifletmek, kemik sağlığını artırmak ve hastalıklara karşı koruma sağlamak için yararlı olabileceğini gösteriyor.
Peki çözüm ne? Tabii ki daha fazla alkali yiyecekler tüketmeye çalışmak.
Limonlu suyun asidik olduğu düşünülmesine rağmen aslında vücut üzerinde alkalileştirici bir etkiye sahip olduğu ve vücut pH'ını dengelemeye yardımcı olduğunu da unutmayın!