Vişne, tatlı ve ekşi çeşitleriyle yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olarak öne çıkıyor. Çoğunlukla temmuz ayından sonra hasadı yapılsa da bu meyveye yaz kış dondurulmuş şekilde veya sera üretimi şeklinde ulaşmak da mümkün. Sadece lezzetiyle değil, sağlık açısından da birçok faydasıyla da dikkat çekiyor. Bu lezzetin suyunu sıkıp bardak bardak içince faydalarına doymak imkansız. İşte vişnenin sağlığımız üzerindeki etkileri! www.posta.com.tr Vişne suyu, yüksek miktarda antioksidan içeriyor. Özellikle antosiyaninler ve C vitamini içeriğiyle biliniyor. Bu antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltabiliyor ve yaşlanmayı geciktirebiliyor. Bu mucize meyvenin suyunun içerdiği antioksidanlar, vücuttaki iltihaplanmayı azaltabiliyor. Bu özellik, özellikle romatoid artrit gibi iltihabi durumların tedavisinde fayda sağlayabiliyor. Taze sıkılmış bir vişne suyu, kalp sağlığını destekleyen bileşenler içeriyor. Potasyum, lif ve antioksidanlar, kan basıncını düzenleyebiliyor, kolesterol seviyelerini düşürebiliyor ve kalp-damar hastalıkları riskini azaltıcı etki sağlıyor. Vişne, melatonin adı verilen doğal bir uyku hormonu içeriyor. Bu nedenle, vişne suyunun veya vişne tüketiminin uyku kalitesini artırıcı etkisi olabiliyor. Tadına doyamadığımız vişne, düşük kalorili ve lif açısından zengin bir meyve olarak da biliniyor. Lif içeriği, sindirimi destekliyor ve tokluk hissini artırabiliyor, bu da kilo kontrolüne yardımcı olabiliyor. Özellikle kurutulmuş formu diyet listelerinde son derece önemi bir ara öğün veya öğün tamamlayıcısı olarak yer edinebiliyor. Vişne, lezzetli olmasının yanı sıra sağlık açısından da birçok fayda sunuyor. Ancak, herhangi bir sağlık durumunuz varsa veya meyveye alerjiniz varsa, önce bir sağlık uzmanına danışmanız önem taşıyor. Her besinde olduğu gibi vişnenin aşırı tüketimi de sağlıklı görülmüyor. Bu besini ölçülü şekilde ve düzenli aralıklarla suyunu sıkarak, reçelin, yaparak veya doğrudan tüketmek son derece yararlı olabiliyor.