Sabahları kahvaltı yapmanın en pratik yollarından biri olan poğaça, lezzeti ve doyuruculuyla birçok insanın gözde gıdası olsa da, zararlarını duyanlar yemeden önce iki kere düşünüyor. The Paris Best yazarları, yapım aşamasında bol miktarda margarin kullanılan poğaça gibi hamur işlerinin, kalp ve damar sağlığı için büyük tehdit oluşturduğunu ve kan şekerini düşürdüğünü söylüyor. Her sabah poğaça tüketmek, bağırsak sağlığı için de oldukça olumsuz sonuçlar doğuruyor. Metabolizmanın işleyişini bozan poğaça, bağırsakların yavaş çalışmasına neden oluyor. İçeriğindeki zararlı yağlar, kötü kolesterolü tetikliyor ve yoğun maya, mide sorunu yaşayan kişilerde ağrıya yol açıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, sabah 2 poğaça yemenin tehlikeli olduğunu ve karbonhidratlı gıda tüketenlerin kalp krizi oranı yüzde 75 fazla olduğunu söylüyor. Bir adet poğaçada, yaklaşık 450 kalori var, bu da poğaçanın sadece 2 ay düzenli tüketilmesinin bile kilo problemlerine yol açabileceğini gösteriyor. Fransız pasta şefi Christophe Michalak da hamur işlerinde kullanılan şeker, tereyağı ve un oranının gün geçtikçe arttığını ve bunun insan sağlığı için kötü sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.