Sarımsakları uzun süre taze saklamanın en etkili yollarından biri dondurucuda muhafaza etmektir. Bu yöntem, sarımsakların lezzetini ve besin değerlerini uzun süre muhafaza etmenizi sağlar. İşte tüm detaylar! Sarımsakları dondurucuda saklamadan önce dişlerini ayırıp kabuklarını soyun. Temizledikten sonra kurulayın. Bu adım, sarımsakların dondurucuda daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Temizlenmiş sarımsak dişlerini, hava geçirmez bir dondurucu poşetine veya kapaklı bir kaba koyarak dondurabilirsiniz. Bu yöntem, yemeklere kolayca eklenebilmesini sağlar. Sarımsakları ezip veya doğrayarak bir tepside dondurabilir ve daha sonra küçük porsiyonlar halinde saklayabilirsiniz. Bu yöntem, yemeklerde hızlıca kullanımı kolaylaştırır. Sarımsakları ezip zeytinyağı ile karıştırarak saklamak da mümkündür. Bu karışımı, buz kalıplarına döküp dondurarak porsiyonlar halinde kullanabilirsiniz. Sarımsakları zeytinyağı içerisinde muhafaza etmek, hem sarımsağın taze kalmasını sağlar hem de aromalı bir yağ elde etmenize olanak tanır. Bu yöntemi, buz kalıplarında saklayabilirsiniz. Sarımsak dişlerini veya püresini folyo veya streç film ile sararak dondurmak, tazeliğini korurken dondurucudaki kokuların sarımsağa geçmesini engeller. Sarımsakları tek kullanımlık küçük paketler halinde hazırlayıp dondurmak, ihtiyacınız olduğu kadar sarımsağı kullanmanızı sağlar ve israfı önler. Dondurulmuş sarımsakları yemeklere eklemeden önce çözülmesini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak yemeklere ekleyebilirsiniz bu da zaman tasarrufu sağlar.