Vücut sağlığınızı koruyabilmeniz için dengeli ve sağlıklı beslenmeniz gerekir. Ancak tükettiğiniz her besinin saklama koşullarına da çok dikkat etmeniz gerekir. Çünkü bazı besinler var ki onları asla buzdolabına koymamanız gerekiyor. Bu besinler buzdolabında saklandığında vücut için tehlikeli olabiliyor, hastalıkların sebebi olabiliyor. İşte o besinlerden bazıları... Kahveyi buzdolabında muhafaza etmek son derece yanlış. Severek tüketilen kahve buzdolabında girdiğinde zamanla tadında bozulmalar meydana geliyor. Buzdolabının soğuk ve nemi kahvenin hem lezzetini hem de görüntüsünü bozar. Sarımsak vücut için adeta bir şifa kaynağıdır. Antibakteriyel etkiye sahip sarımsak sadece 2 gün boyunca buzdolabında kaldığında bakteri üretir. Bakteri üreten sarımsak vücudunuzu zehirleyebilir. Severek tüketilen ve lezzetine doyum olmayan patatesler de buzdolabında saklandığında adeta zehir saçıyor. Buzdolabında bir günde fazla kalan patates bozulur fakat görüntüsü aynı kaldığında fark edemeyiz. Ancak pişirilen patates bağırsak hastalıklarının yaşanmasına sebebiyet verebilir. Yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgilerden biri domatesin bozulmaması için buzdolabına konulması gerektiğidir. Aslında domates buzdolabına konulunca organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur. Kabukları kırışan domates bakteri oluşturmaya başlar ve tüketilen bu domatesler sindirim hastalıklarına neden olur. Bal, reçel ve çikolata gibi besinleri buzdolabında saklıyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Çünkü bu besinler buzdolabına girdiğinde organik özelliklerini tamamen yitiriyor. Özellikle de bal ve reçel gibi ürünlerin akışkanlığı bozuluyor.