Pazar kahvaltısı herkesin hem ailesiyle vakit geçirdiği hem de saati olmaksızın sevilen lezzetleri doyasıya tükettiği öğündür. Omlet, krep, menemen, simit, poğaça, çeşit çeşit reçeller, fındık ezmesi, peynir ve zeytin çeşitleri kahvaltının vazgeçilmezleridir. Diyetisyen Rıdvan Arslan, sağlıklı bir kahvaltının nasıl olması gerektiğine dair ipuçları verdi.
- Kahvaltılarınızda yumurtaya yer verin. Yumurta hem kaliteli protein kaynağıdır hem de uzun süre tok kalmanızı sağlar. Yumurtayı yağda kızartmak yerine haşlanmış veya poşe halinde pişirilmiş şeklinde tüketmek sağlık açısından daha faydalıdır.
- Peynir; protein, kalsiyum, fosfor, A, D, E ve K vitaminlerinden zengindir. Peynir tüketirken içerdiği yağ miktarına ve porsiyonuna dikkat edilmelidir.
- Yulaf içeriğinde lif miktarından dolayı uzun süre tok tutar. Ayrıca E ve B grubu vitaminlerinden zengindir. Yulafı sabah kahvaltılarda meyve ve sütle birlikte tüketebilirsiniz.
- Kahvaltılarınızda zeytin, çiğ fındık, ceviz, avokado veya çiğ badem gibi bitkisel yağlardan birini tercih etmelisiniz. Sağlıklı yağları eklediğiniz kahvaltı daha doyurucu olacaktır. Tereyağının ise doymuş yağ olduğu unutulmamalıdır ve sık tüketiminden kaçınılmalıdır.