HİBİSKUS ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
"Hibiskus sabdariffa" , çay olarak kullanılan türüdür. Hibiskus çayının koyu kırmızı bir tadı vardır ve çay, biraz kızılcık tadını andıran ekşimsi tatlı bir aromaya sahiptir. Hibiskus çayı yaygın olarak sıcak tüketilse de aslında soğuk çay olarak buzla da lezzetli bir tada sahiptir.
Hibiskus çayı ülkemizde yeni yeni bilinen ve sevilen bir çay olma özelliğine sahiptir. Bu nedenle de hibiskus çayının nasıl hazırlanacağı merak konusu olmaktadır. Sağlıklı, lezzetli bir hibiskus çayını hazırlamak için şu adımları takip etmek gerekir:
Hibiskus çayı tek başına sade biçimde hazırlanabileceği gibi karışım halinde de hazırlanır. Öncelikle ne şekilde bir çay hazırlanacağına karar verilip miktar ona göre hazırlanmalıdır.
Hibiskus çayı karışım halinde hazırlanacaksa eğer diğer bitkilerden de eşit miktarda ilave edilir. Hibiskus çayı adaçayı, yeşil çay, tarçın, limon ve ıhlamur ile çok yakışmaktadır. Bu çaylarla birlikte de tüketilebilir.
Hibiskus çayı demlenirken porselen veya cam araç gereç kullanılması önerilir.