HIZLI YEMEK ANİ KALP KRİZİ SEBEBİ
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, Akdeniz mutfağının, sebze ve salata ağırlıklı, et olarak da balığın tercih edildiği beslenme tarzının kalp hastaları için en uygun beslenme şekli olduğunu belirtiyor. Uzun süren açlığın ardından yağlı, çok miktarda ve hızlı yemenin ise en tehlikeli yanlış olduğu konusunda uyarıyor. Çünkü bu şekilde mide ve bağırsak sistemine giden kan miktarı artışıyla kalbin iş yükü de artıyor, bu da ani kalp krizlerine neden olabiliyor.
Özellikle bilinen kalp hastalığı olanların, almaları gereken besin miktarını iftarla sahur arasında bölüştürerek azar azar tüketmesi en uygun yöntem.
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, "günlük su tüketimi doktor tarafından başka bir şey önerilmediyse en az 2 litre olmalıdır." diyor. Bu miktar iftarla sahur arasında bölüştürülerek alınmalı.
Özellikle ilaç tedavisi altında olan hipertansiyon ve bilinen kalp damar hastası olan hastaların bu konuya özen göstermesi hayati önem taşıyor.