Ülkemizin Ege ve Akdeniz sahil şeridindeki illerinde kendiliğinden yetişen bir meyve olan hünnap, kendiliğinden çoğalabilir. Peki, zorlu hava koşullarına ve kendisine zarar verebilecek böceklere karşı dayanıklı olan hünnapın faydaları neler? İşte kalsiyum deposu hünnap meyvesinin bilinmeyen faydaları Kalsiyum deposu besinlerden olan hünnap, halk arasında 'doktor' olarak adlandırılan son derece sağlam olan hünnap ağacının meyvesidir. Diğer isimleriyle çiğde ya da innabi olan mucizevi besin ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz. Hünnap, oldukça dayanıklı olmasıyla bilinen hünnap ağacının meyvesidir. Hünnap meyvesi hakkında dünya genelinde çok sayıda araştırmalar yapıldı. Ortaya çıkan sonuçlar ise bu meyvenin tam bir sağlık kaynağı olduğu yönünde. Yapılan araştırmalar hünnap meyvesinin kanseri önleyebilecek özelliklere sahip olduğunu ortaya çıkardı. Hünnap, saponinler, polisakkaritler ve flavonoidler olarak bilinen bileşikleri içeriyor. Bu zengin içeriği sayesinde ise doğal bir sakinleştirici görevi görüyor. Hünnap tam bir antioksidan ve yüksek C vitamini kaynağı. A vitamini bakımında da bir hayli zengin olan bu meyve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağırsak sorunlarına iyi geliyor. Kabızlık problemini tedavi ediyor. Hünnap, potasyum açısından da bir hayli zengin. 1 fincan hünnap suyu günlük potasyum ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 15'ini karşılıyor. Araştırmalara göre hünnap, doğal bir antidepresan. Antioksidanlarla dolu olan hünnap, bu özelliği ile yaşlanma belirtilerini yok ediyor. Hatta bu meyve, alternatif tıpta güneş yanıkları, cilt kızarıklıkları için kullanılıyor.Az kalorili olan bu meyve, diyet yapanlar için de iyi bir ara öğün. nap, içerdiği kalsiyum ve fosfor ile kemiklerin güçlenmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda diş sağlığını da koruyor.