İbn-i Sina sarımsakla ilgili yüzyıllar önce uyarmış! Balla sarımsağı karıştırıp yiyince bakın ne oluyor

İbn-i Sina günümüzde en değerli besin ve sebze olan sarımsak-bal ikilisini ilaçlarında kullanmış döneminin ileri gelenlerini, halkı bu karışımlarla iyileştirmiş. İbn-i Sina sarımsağı pişirmeyi ya da balla karıştırmayı tavsiye ediyor. Bunun nedenini detaylıca haberimizde açıkladık. İşte döneminin hükümdarlarından çocuklarına kadar 7'den 70'e herkese şifa dağıtan İbn-i Sina'nın sarımsak reçetesi...


Döneminin birçok emir, sultan, hükümdarın tedavisi için reçete yazan İbn-i Sina El-Kanun Fi't Tıbb kitabında sarımsağın güçlü etkilerinden bahsediyor.

Modern tıbba örnek olan İbn-i Sina sebzelerin, bitkilerin, meyvelerin ve besinlerin hiç bilinmeyen kullanım alanlarını denemiş ve bunları not almış. İşte şifa dağıtan İbn-i Sina'nın sarımsak önerileri...

SARIMSAĞI PİŞİRMEK DİŞ AĞRISINI GEÇİRİYOR
Pişmiş sarımsaktan yapılan gargara diş ağrılarını giderir.

İBN-İ SİNA'NIN DİĞER SARIMSAK ÖNERİLERİ
Sarımsak yabani naneyle pişirilip içilirse ve cilde sürülürse bitleri öldürür.
Dövülmüş sarımsak bal ile karıştırıldığında balgamı söker.
Hamileler ve hastalığı olanlar doktoruna danışmadan denememelidir.

SARIMSAĞIN FAYDALARI
Sarımsak manganez, B6 ve C vitamini yanı sıra selenyum ve lif kaynağıdır
Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı korur

Kolesterol düzeyini düşürmeye yardım eder
Kan basıncını düşürür ve kalp hastalıkları riskini azaltır
Alzheimer ve demans gibi hastalıkları önlemeye yardımcıdır

Kemik sağlığını iyileştirebilir
Allicin serbest radikallere karşı korur
Tansiyonu düşürme etkisi bulunur
Egzersize bağlı kas hasarlarını azaltır

Sarımsak kanser riskini azaltır
Karaciğeri korur

Doğal bir antibiyotiktir
Mesane enfeksiyonlarına karşı etkilidir
Kanser tedavisinde kullanılır