Sarımsak ve bal ikilisinin değerini hepimiz biliyoruz. Biri antibiyotik diğeri virüs savar. İbn-i Sina bin yıl önce yazdığı kitabında sarımsağı pişirmeyi ya da balla karıştırarak tüketmeyi tavsiye ediyor. Peki, ama neden? www.posta.com.tr Döneminin birçok emir, sultan, hükümdarın tedavisi için reçete yazan İbn-i Sina El-Kanun Fi't Tıbb kitabında sarımsağın güçlü etkilerinden bahsediyor. Modern tıbba örnek olan İbn-i Sina sebzelerin, bitkilerin, meyvelerin ve besinlerin hiç bilinmeyen kullanım alanlarını denemiş ve bunları not almış. İşte şifa dağıtan İbn-i Sina'nın sarımsak önerileri... Pişmiş sarımsaktan yapılan gargara diş ağrılarını giderir. Sarımsak yabani naneyle pişirilip içilirse ve cilde sürülürse bitleri öldürür. Dövülmüş sarımsak bal ile karıştırıldığında balgamı söker. Hamileler ve hastalığı olanlar doktoruna danışmadan denememelidir.SARIMSAĞIN FAYDALARISarımsak manganez, B6 ve C vitamini yanı sıra selenyum ve lif kaynağıdırBağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı korurKolesterol düzeyini düşürmeye yardım eder Kan basıncını düşürür ve kalp hastalıkları riskini azaltırAlzheimer ve demans gibi hastalıkları önlemeye yardımcıdır Kemik sağlığını iyileştirebilirAllicin serbest radikallere karşı korurTansiyonu düşürme etkisi bulunurEgzersize bağlı kas hasarlarını azaltır Sarımsak kanser riskini azaltırKaraciğeri korur Doğal bir antibiyotiktirMesane enfeksiyonlarına karşı etkilidirKanser tedavisinde kullanılır