İbn-i Sina günümüzde en değerli besin ve sebze olan sarımsak-bal ikilisini ilaçlarında kullanmış döneminin ileri gelenlerini, halkı bu karışımlarla iyileştirmiş. İbn-i Sina sarımsağı pişirmeyi ya da balla karıştırmayı tavsiye ediyor. Bunun nedenini detaylıca haberimizde açıkladık. İşte döneminin hükümdarlarından çocuklarına kadar 7'den 70'e herkese şifa dağıtan İbn-i Sina'nın sarımsak reçetesi... Sarımsak ve bal ikilisinin değerini hepimiz biliyoruz. Biri antibiyotik diğeri virüs savar. İbn-i Sina bin yıl önce yazdığı kitabında sarımsağı pişirmeyi ya da balla karıştırarak tüketmeyi tavsiye ediyor. Peki, ama neden? Döneminin birçok emir, sultan, hükümdarın tedavisi için reçete yazan İbn-i Sina El-Kanun Fi't Tıbb kitabında sarımsağın güçlü etkilerinden bahsediyor. Modern tıbba örnek olan İbn-i Sina sebzelerin, bitkilerin, meyvelerin ve besinlerin hiç bilinmeyen kullanım alanlarını denemiş ve bunları not almış. İşte şifa dağıtan İbn-i Sina'nın sarımsak önerileri... Pişmiş sarımsaktan yapılan gargara diş ağrılarını giderir.İBN-İ SİNA'NIN DİĞER SARIMSAK ÖNERİLERİSarımsak yabani naneyle pişirilip içilirse ve cilde sürülürse bitleri öldürür. Dövülmüş sarımsak bal ile karıştırıldığında balgamı söker.Hamileler ve hastalığı olanlar doktoruna danışmadan denememelidir. Sarımsak manganez, B6 ve C vitamini yanı sıra selenyum ve lif kaynağıdırBağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı korurKolesterol düzeyini düşürmeye yardım ederKan basıncını düşürür ve kalp hastalıkları riskini azaltırAlzheimer ve demans gibi hastalıkları önlemeye yardımcıdır Kemik sağlığını iyileştirebilirAllicin serbest radikallere karşı korurTansiyonu düşürme etkisi bulunurEgzersize bağlı kas hasarlarını azaltırİbn-i Sina sarımsakla ilgili yüzyıllar önce uyarmış Balla sarımsağı karıştırıp yiyince bakın ne oluyorSarımsak kanser riskini azaltırKaraciğeri korur Mesane enfeksiyonlarına karşı etkilidirKanser tedavisinde kullanılır