K vitamini bakımından zengin nadir besinlerden biri olan çam fıstığını özellikle kismi ya da yüz felci geçirmiÅŸ kiÅŸilerin tüketmesini tavsiye eder.
4
C vitamini de içeren çam fıstığı felcin neden olduÄŸu hücresel bozulmaları onarmaya yardımcı olur.
5
ISIRGAN OTU
BoÄŸaz ve akciÄŸerlerideki mukoz azaldığında kiÅŸi nefes almakta zorlanır. Bu da genellikle virüslerden kaynaklı mukozlardaki nem oranının azalmasına yol açar.
6
Nefes aldıkça göÄŸüs sıkışması ve öksürük krizleri beraberinde gelir. Ä°bn-i Sina bunu önlemenin en iyi yolunun ısırgan otu olduÄŸunu söyler.
7
DokunulduÄŸunda cilte ciddi kaşıntıya neden olan ısırgan otunun kaynatıp tüketerek boÄŸaz ve akciÄŸerlerdeki mukozların nem oranını artırır. Ayrıca ısırgan otu içerdiÄŸi ve ciltte yakıcı etki yapan madde sayesinde vücuttaki tüm virüslerin hücrelere ya da organlara yapışmasını önler.
8
BAKLA
YaÅŸ ilerledikçe ciltteki hücrelerin deformasyonu artar bu da cildin parlaklığını ve canlılığını olumsuz etkiler. Ä°bn-i Sina bu durumun yaÅŸanmaması için çocukluk çaÄŸdan itibaren düzenli bakla tüketilmesini tavsiye eder.
9
BAKLA TÜKETMENİZ İÇİN 10 GEÇERLİ NEDEN
Bakla, zengin bitkisel protein ve karbonhidrat içerir. A, B, C ve B2 vitaminleri içermesinin yanı sıra idrar yollarının temizlenmesine yardımcı olur. Baklanın faydalarını sıralayacak olursak;
GöÄŸüs hastalıkları ve öksürüÄŸe iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
12
Kötü kolestrolü düÅŸürmeye yardımcıdır. Kırmızı et tüketmesi tavsiye edilmeyen kiÅŸiler tarafından protein açısından zengin olması bakımından bu açığın kapatılmasında etkili bir besin öÄŸesidir.
13
BAKLANIN ZARARLARI VE YAN ETKÄ°LERÄ°Â
14
Baklayı haftada 3 ya da daha çok tüketirseniz, hazımsızlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle az porsiyonlar ÅŸeklinde 2 defa tüketebilirsiniz. Bayat bakla tüketimi, karaciÄŸer saÄŸlığını etkileyecektir. Uzmanlar her tüketimde taze olarak haÅŸlamanızı öneriyor
15
Bakla ÅŸeker hastaları için riskli bir besin olabilir. Doktorunuza danışarak ölçünüzü belirleyebilirsiniz. Kimi durumlarda favizm rahatsızlığına neden olan bakla, kiÅŸilerde ciddi saÄŸlık sorunlarına yol açabilir.