İbn-i Sina'nın 1000 yıl önce önerdiği mucize: Açlığı ve susuzluğu bitiriyor! Kan şekerini dengede tutup orucun tüm etkilerini siliyor! Kolesterolün de düşmanı

Ramazan ayında birçok insan oruç sırasında en çok susuz kalma konusunda zorlanıyor. Susuzlukta insanı halsiz kılıyor, yorgun hissettiriyor. Dünya tıp tarihine damga vuran İbn-i Sina, reçetelerinde Ramazan ayında tüketilmesi gereken hem açlığa hem de susuzluğa birebir şerbet tarifinden bahsediyor. İşte demirhindi meyvesinin faydaları ve demirhindi şerbeti tarifi...

Faydaları saymakla bitmeyen demirhindi, tropikal bölgelerde yetişen ve sağlık açısından birçok faydası olan bir meyvedir. Aynı zamanda bu meyveden elde edilen demirhindi şerbeti de geleneksel olarak kullanılan bir içecektir. İşte İbn-i Sina'nın da reçete ettiği, demirhindi meyvesi ve şerbetinin sağlığa olan faydaları! www.posta.com.tr

C VİTAMİNİ DEPOSU
Demirhindi meyvesi, C vitamini bakımından zengindir. C vitamini, bağışıklık sisteminin güçlenmesine, enfeksiyonlara karşı korunmaya ve hücresel yenilenmeye yardımcı olur. Bu mucize meyve antioksidan özelliklere sahiptir ve serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önler.

KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR, SUSUZLUĞU ORTADAN KALDIRIYOR
Düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerini dengeler. Bu özellik, kan şekeri seviyelerinin kontrol altında tutulmasına ve diyabet riskinin azaltılmasına yardımcı olur. Özellikle Ramazan ayında bu etkisi sayesinde ani gelen baş dönmesi, baygınlık, aşırı açlık veya halsizlik gibi etkilerden korunmayı sağlar. Bu bakımdan orucun olumsuz etkileri üzerine birebir etkilidir denebilir. Şerbeti yapılıp içildiğinde susuzluğu da bitiren demirhindi, vücudu hem dehidre olmaktan hem de ani kan şekeri düşüklüğünden korur.

SİNDİRİMİN EN İYİ DESTEKÇİSİ
Demirhindi, lif bakımından zengin bir meyvedir. Lifler sindirim sistemini düzenler, kabızlık gibi sorunları hafifletir ve sindirim sürecini iyileştirir. Ayrıca, demirhindi şerbeti sindirim sistemini rahatlatır ve mide bulantısını hafifletir.

GÖZLERİNİZİ KORUYUP KATARAKT RİSKİNİ BİTİRİYOR
Bu mucize meyve, göz sağlığı için önemli olan beta-karoten bakımından zengindir. Beta-karoten, gözdeki hücreleri korur, görme yeteneğini artırır ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi göz hastalıklarının riskini azaltır.

İLTİHABIN KÖKÜNÜ KAZIYOR
En sevilen tropikal meyvelerden olan demirhindi, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve vücuttaki iltihabı azaltabilir. Bu özellikler sayesinde, demirhindi meyvesi ve şerbeti eklem iltihaplanması, artrit ve diğer iltihaplı hastalıkların semptomlarını hafifletici etki sağlar.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR
Demirhindi, kolesterol seviyelerini düşürebilen ve kalp sağlığını destekleyen bir meyvedir. Lif içeriği ve antioksidan özellikleri, kolesterol seviyelerinin dengelenmesine ve kalp-damar hastalıklarının riskinin azaltılmasına yardımcı olabilir.

CİLDİ BEBEK GİBİ YAPIYOR
Cilt sağlığını iyileştiren ve cilt yaşlanmasını önleyen birçok vitamin ve mineral içerir. Antioksidanlar, cilt hücrelerini korur, kırışıklıkların oluşumunu engeller ve cildin genç ve sağlıklı kalmasını sağlar.
Demirhindi meyvesi ve şerbeti, sağlık açısından birçok faydası olan doğal bir şifa kaynağıdır. Ancak, herhangi bir sağlık durumunuz varsa veya düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız, demirhindi meyvesi veya şerbeti tüketmeden önce bir doktora danışmanız önemlidir.

DEMİRHİNDİ ŞERBETİ YAPILIŞI
Demirhindi şerbeti malzemeleri
- 1 baş kabukları soyulup dilimlenmiş zencefil
- 2 adet çubuk tarçın
- 100 gr. demirhindi
- 1 dal adaçayı (orijinal tarifte bulunsa da opsiyoneldir)
- 6 su bardağı su
- 1-2 tutam ıhlamur
- 2 adet karanfil (taze de olabilir kurutulmuş da)
- 2 yemek kaşığı bal
- Çeyrek su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
Demirhindinin kabuklarını temizleyin ve tencere içerisine alın.- Demirhindilerin üzerine 1 litre su koyarak 1 gece boyunca bekletin.
- Ertesi gün tencere içerisine adaçayı, bal, toz şeker, zencefil, çubuk tarçın, karanfil, ıhlamur koyun Kaynatmaya başlayın.
- Karışım 1 saat kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Şerbetin posası dibe çökünce süzün ve buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun!
Demirhindi şerbetini doğru ve dengeli şekilde tüketmek de önemlidir. Bu bakımdan bir uzman onayı almadan, doğru şekilde hazırlandığından emin olunmadan kesinlikle şerbetin tüketilmemesi gerekir. Aksi takdirde olumsuz etkiler doğabilir ve kişinin sağlığı riske girebilir.