Uzman kimyager ve akademisyen İbrahim Saraçoğlu, bu tarifin karaciğeri biriken toksinlerden arındırdığını söyledi. Saraçoğlu, maydanozlu limon kürünün kızartmalar, cipsler ve tatlıların karaciğerde yarattığı yorgunluğu götürdüğünü de sözlerine ekledi. Malzemeler:5-6 adet maydanoz1 adet limon2 diş ezilmiş sarmısak1 kahve fincanı sızma zeytinyağı Yapılışı:1 kahve fincanı sızma zeytinyağına, 2 diş ezilmiş sarımsak, 5-6 adet sapları ile beraber ezilmiş maydanoz ve 5-6 damla sıkılmış limon suyu ekleyin. Bahsi geçen kürü 15 gün süresince her sabah aç karnına içtiğinizde karaciğerinizin arındığını ve göbeğinizin eridiğini göreceksiniz. Maydanoz; A,C,K vitamini, potasyum, folat ve magnezyum gibi birçok besin maddesi içerir. Bu besinlerin cilt sağlığına etkisi yüksektir. Maydanoz içerisindeki K vitamini nedeniyle, bazı hastalıkların tedavisinde kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilere fazla tüketilmesi önerilmez. Aynı zamanda maydanoz gebe kadınlarda uterus kasılmasını destekleyebileceğinden düşüğe sebebiyet verebilir. Bu açıdan fazla miktarda maydanoz, maydanoz suyu ve maydanoz kürü tüketmek gebe kadınlar için sakıncalıdır. Emziren anneler için ise su atımına destek olduğu için süt üretimini azaltabilir. Bu yüzden emziren annelere genellikle aşırı maydanoz tüketimi önerilmez. Aynı zamanda cilt sağlığında tüketilmesi önerilen maydanoz aşırı tüketildiğinde ciltte hassasiyete yol açabilir. Bunların yanı sıra kalsiyum içeriği ile maydanoz tüketimi böbreklerinde kalsiyum oksalat taşı bulunan kişilere böbrek taşı oluşumuna sebep olabileceğinden önerilmez. Sarımsak total kolesterol ve LDL kolesterol (kötü huylu kolesterol) seviyelerini düşürmede oldukça etkilidir. Bu iki değerin yükseldiği durumlarda içeriğindeki bileşenler total kolesterol veya LDL kolesterollere etki ederek yüzde 10-15 oranında düzelme sağlayabilir. Ancak LDL kolesterol ve HDL kolesterol (iyi huylu kolesterol) üzerinde bilinen bir etkisi yoktur. Sarımsak, serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasar yaşlanma üzerinde etkilidir. Sarımsağın içeriğindeki antioksidanlar vücudun koruma mekanizmasını destekleyerek oksidatif hasara karşı savaşır. Kolesterol seviyesini ve kan basıncını düzenleme üzerindeki etkisiyle beraber antioksidan özelliği sayesinde Alzheimer ve demans gibi sık karşılaşılan beyin hastalıklarına karşı koruma sağlar. Sarımsak aynı zamanda çok iyi bir performans arttırıcıdır. Eski zamanlarda yorgunluğu azaltmak ve işçilerin çalışma kapasitesini arttırmak için kullanılan bu sebze iyi bir destekçidir. Yüksek kan basıncı olarak da bilinen hipertansiyon kalp krizi, inme gibi kalp problemlerine neden olabilir. Araştırmalara göre sarımsağın içindeki bileşenler kan basıncını dengelemeye yardımcıdır.