Arap mutfağı lezzetlerinden olan ama dünyanın dört bir yanında afiyetle yenen içli köfte tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. İçli köfte nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız içli köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası... Malzemeler1,5 su bardağı köftelik bulgur1 çay bardağı irmik2 su bardağı sıcak su1 adet yumurta1 çay bardağı un1 tatlı kaşığı salça1 çay kaşığı toz biberYarım çay kaşığı kimyonYarım çay kaşığı karabiber2 çay kaşığı tuzKöftenin iç harcı için:300 gram orta yağlı dana kıyma2 adet kuru soğan2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı salça1 çay kaşığı karabiber2 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biber4-5 dal maydanoz1 çay bardağı ceviz içi Yağları tencereye alıp eritin.Erimiş yağın üstüne kıymayı ekleyip kısık ateşte kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin.Tencereye iri iri doğranmış soğanları ilave edin. Devamında soğanlar da birazcık kavrulunca salça ve tuz hariç baharatları da ekleyerek kıymayı kavurun.Kıyma kavrulup ocağın altı kapanınca tencereye kıyılmış maydanoz, tuz ve doğranmış ceviz ekleyin ve hepsini harmanlayın.Arada sırada karıştırmayı unutmadan iç malzemeyi iyice soğutun, buzdolabına kaldırın.Tencereye bulguru, irmiği ve baharatları koyup üstüne de 2 bardak sıcak su ekleyip malzemeyi şöyle bir karıştırıp tencerenin kapağını hemen kapatın (su bulgurla aynı seviyede olmalı). 10-15 dakika bulgurun kabarmasını bekleyin.Devamında köfte dış malzemesi yazan un, salça ve yumurtayı da kabarmış bulgura ekleyerek harcı iyice yoğurun.Harcı 10 dakika daha yoğurun; harcı yoğururken, ellerinizi arada sırada ıslatmayı ya da arada sırada harcın üstüne su serpmeyi unutmayın ki harç kolay yoğurulsun. Harç macun kıvamında bir hamur olmalı ve yoğurma kabından kolay ayrılmalı.Yağladığınız elinizle köfte dış hamurundan küçük parçalar kopartarak hamuru poğaça yapar gibi parçalara ayırın. Avuç içinde hamurları yuvarlayın sonra yanınıza bir tabak içinde su alın, elinizi suya batırın.Baş parmağınızı hamurun tam ortasına batırın diğer kalan 4 parmak hamurun dışında olacak diğer el de hamuru alttan tutarak bunlara destek verecek. Kısaca baş parmak hamurun tam ortasında olacak siz dışta kalan parmaklarınız ile hamuru hafiften tutup bastıra bastıra çevirerek nazikçe inceltin. Hamura bardak şekli verin.Daha önceden hazırlanan soğuyan köfte iç harcından ikişer tatlı kaşığı kadarını hamurların içine doldurun ve yine ıslattığınız ellerinizle köftelerin ağızlarını büzerek kapatın. Avuç içinde yuvarlayarak köfte şekli verin.Haşlama suyu kaynayana kadar siz hazır olan köftelerinizi 10-15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin...Su kaynayınca içine 1 çay kaşığı limon tuzu ve biraz da tuz atın. Köfteleri üst üste gelmeyecek sıkışık olmayacak şekilde kaynayan suya bırakın.Köfteler tuzlu suda su yüzeyine çıkınca en fazla 4-5 dakika daha haşlayın. Sıcak servis edin. Malzemeler500 gr çiğ köftelik et5 su bardağı ince bulgur1 soğan2 yemek kaşığı kırmızı pul biberTuzKarabiberİç harcı için1 kg orta yağlı kıyma1 su bardağı ceviz içi4 orta boy soğanTuzKırmızı pul biberKızartmak içinZeytinyağıİÇLİ KÖFTE YAPILIŞIİç harç için gereken kıymayı tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kavurun. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.Ufalanmış ceviz içi, tuz ve kırmızı pul biber ekleyip tencereyi ocaktan alın. İnce bulguru geniş bir kaba alın.Kıyılmış soğan, zırhla kıyılmış et, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.İşaret parmağınızla iç kısmını oyarak şekil verin. Oluşan boşluğa iç harç ekleyip ağız kısmını kapatın.Tüm harcı aynı şekilde hazırlayın. Zeytinyağında kızartıp servis yapın. MalzemelerYarım kilo bulgur1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 adet yumurta1 kaşık salça1 kaşık tuz1 çay kaşığı pulbiber ve karabiberİçi için;Yarım kilo kıyma4 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı pul biber1 kaşık salça1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 kaşık donyağADANA USULÜ MANGALDA İÇLİ KÖFTE YAPILIŞIYağlarınızı tavaya alın, Eridikten sonra küp küp doğranmış soğanları ilave ederek kavurun.Kıymanızı ilave edin kavurmaya devam edin.Salçayı, baharatları ve cevizi ekleyin, Piştikten sonra altını kapatın. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.İrmik ve ince bulguru kaynar suyla ıslatıp kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin.İçine un, yumurta, salça ve baharatları ilave ederek güzelce yoğurun.İyice homojen hale gelince cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Baş parmağınızla içini yumuşak hareketlerle oyun. İçine harcınızdan ilave ederek tekrar yuvarlayarak kapanmasını sağlayın.Tüm harca aynı işlemi uygulayın.Şişlere takıp mangal ateşinde kızarana kadar pişirin.