Havuz enfeksiyonlarının en önemlilerinden biri idrar yolları enfeksiyonu. Özellikle kadınların idrar yolları anatomik olarak erkeklere nazaran daha kısa olduğu için bu riske daha açıklar. Küçük çocuklar da uzun süre havuzda kaldıklarında ve hijyene tam dikkat edilmediğinde enfeksiyona açık hale gelebiliyorlar.
Halk arasında idrar yolu enfeksiyonu olarak bilinen “böbrek iltihabı” veya “böbrek enfeksiyonu” tedavi edilmediğinde ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor. Böbrek iltihabının etkilerinin genellikle bakteri ve virüs kaynaklı olduğunu söyleyen uzmanlar, "az su içen, kabızlık çeken, idrarını tutan kişilerde de böbrek enfeksiyonun gelişme riski oldukça yüksek" diyor.
Hastalığın başlangıcındaki ağrı, idrar değişikliği, idrar yaparken yanma, yüksek ateş, üşüme, titreme, bulantı ve kusma gibi belirtiler görülüyor. Eğer belirtiler önemsenmez ve tedavi edilmezse enfeksiyon böbreğe doğru ilerleyerek daha şiddetli bir tablonun gelişmesine yol açabiliyor. İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu "Böbrek enfeksiyonları tedavi edilmezse böbrekte hasar, böbrek apsesi, böbrek yetmezliği ve hipertansiyon gibi ciddi durumların gelişmesine neden olabilir” diyor.