Biberli kuzu tarifi
Malzemeler:
- 1 kg. kuzu kuşbaşı
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı kırmızıbiber
- 1 çorba kaşığı kimyon
- 1 çorba kaşığı biberiye
- 1 çay bardağı sirke
- 1 defne yaprağı
- Tuz, karabiber
Diğer:
- 2 kuru soğan
- 1 kuru kırmızıbiber
- 3 domates
- 2 patates
Hazırlanışı:
Kuzu etini, baharatlar, zeytinyağı ve sirkeyle ovarak, üzeri kapatılmış bir şekilde buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün küp doğranmış soğan, biber ve domatesle karıştırın. Tencereye karışımı koyun. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşamasına yakın patatesleri ekleyin. 10-15 dakika pişirip servis yapın.