PORSİYON KONTROLÜ YAPILMALI
Ramazan ayında nasıl beslenilmesi gerektiği hakkında bilgiler paylaşan Mert, su tüketiminin önemine değinerek, "Günde ortalama en az 2-2,5 litre su tüketimi önemlidir. Bu miktar tüketilirken bir anda değil, iftarla sahur arasındaki zamana yayılarak tüketilmelidir. Öte yandan uzun süren açlık sonrası besinleri tüketirken porsiyon kontrolü yapmakta zorlanabiliriz. Bu da bazı sindirim sistemi (kabızlık, şişkinlik vb.) problemlerine sebep olabilir. Bundan dolayı besinler tek seferde büyük porsiyonlar yerine, iftardan sahura aralıklı ve her seferinde küçük porsiyonlar şeklinde tüketilmelidir. Proteinler mide boşalmasını geciktirdiği ve uzun süren açlıkta kas kaybını önlediği için sahurda proteinden zengin (yumurta, süt, peynir, et vb.) bir öğün yapılmalıdır" diye konuştu.