Beslenmeyle ilgili yapılan yanlışlara dikkat çeken Tatar, “Normalde sağlıklı beslenme önerilerimiz olduğu zaman az az sık sık beslenilmesi gerektiği tavsiye edilir ama bunda Ramazan orucunda böyle bir durum söz konusu değil. Uzun süre aç kalınması gibi bir durum söz konusu. Dolayısıyla Ramazan'da iftar sonrası dönemde az az, sık sık beslenme kısmını gerçekleştirebilmemiz mümkün. Bizim insanlarımız belirli bir zaman açlıktan sonra hemen doyma hissiyle çok fazla yemek istiyor ama bu yaptığımız beslenmeye dair yanlışlardan bir tanesi. Çünkü ilk etapta hafif bir şeyler tüketerek orucumuzu açmamız gerekiyor. Bu anlamda da aslında uyguladığımız yöntem güzel bir yöntem. İlk önce hurma tüketiyoruz, daha sonra suyumuzu içiyoruz. Bu yaptığımız doğru, çünkü hurma lifli bir besin ve içerisinde güzel besin öğelerini içeriyor. Hurmamızı tükettikten sonra suyu da ne çok sıcak olacak şekilde ne de çok soğuk olacak şekilde ılık bir şekilde tüketip, hafif olacak şekilde bir çorbayla Ramazan orucumuzu açabiliriz. Daha sonra belirli bir ara vermek sağlık anlamında olumlu etki sağlıyor. Çünkü sadece Ramazan orucu için değil genel itibariyle hızlı bir şekilde besinleri tüketmek beyine tokluk sinyali gitmeden bizim çok fazla bir şeyler tüketmenize sebebiyet veriyor. Bu yüzden yavaş yavaş çiğnemek gerekiyor. Bu anlamda yavaş yemek önemli, biz her zaman yavaş yemenin öneminden bahsediyoruz ama genelde buna uymuyoruz. Gerekirse her lokmayı aldığımızda kaşığımızı bırakarak besinleri yavaş bir şekilde tüketmemiz önemli. Daha sonra ara vermek gerektiğini söyledim, çorbamızı içtikten sonra kan şekerimizin regüle olması için belirli bir süre ara vermek daha iyi bir durum” dedi.