Fırında irmik tatlısı tarifi
Fırında irmik tatlısı malzemeleri
- 3 yumurta
- 1 litre süt
- 1 su bardağı ince irmik
- 110 gram tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
Vişneli dolgu için;
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı donmuş vişne
Fırında irmik tatlısı yapılışı
Bir küçük tencerede vişne ve toz şekeri 4-5 dakika pişiriyoruz ve soğuması için bekletiyoruz. Bir tencerenin içerisinde süt, irmik ve toz şekeri çırpıp pişirmeye başlıyoruz. Muhallebi kıvamına geldikten sonra içine tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz ve karıştırarak oda sıcaklığında soğutuyoruz. Oda sıcaklığına gelen irmikli muhallebiye tek tek yumurtaları ekleyip çırpıyoruz ve fırın kabına döküyoruz. Üzerine önceden hazırladığımız vişneleri ilave edip 175 derece fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra en az 2-3 saat dinlendirip servise sunuyoruz.
Püf noktası
İrmikli muhallebiye pişer pişmez yumurtaları eklediğimizde yumurtalar içerisinde pişebilir. O yüzden muhallebiyi soğutup yumurtaları kontrollü şekilde tek tek ekleyip çırpıyoruz.