ŞİFA DEPOSU IHLAMUR ÇAYI TARİFİ
Diyetisyen Ceren Kaplan, daha önce ıhlamurun faydasını artıracak tarifi şu şekilde vermişti:
“2- 3 diş ince kıyılmış sarımsak+ 4- 5 ince dilim zencefil+ 1 tutam ıhlamur+ 2 su bardağı su+ 2 çay kaşığı çam balı+ yarım limon. Suyun içerisine sarımsak, zencefil ve ıhlamuru ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra ılıklaşmasını bekleyip bal ve limonu ekleyerek günlük bir fincan tüketebilirsiniz.”
Ihlamurun faydasını artırmak için ayrıca portakal, kuşburnu, zerdeçal, ayva gibi C vitamini zengini besinleri de ekleyebilirsiniz. Nar suyu da yine ıhlamurun hem rengini daha güzel hâle getirmeye hem de şifasını artırmaya yardımcı olabilir.