KASTAMONU DÖNERİ TIRPAN İLE KESİLİYOR
12 yaşından beri dönercilik yaptığını söyleyen Necati Topçuoğlu, “Bu döner dana eti ve kuzu eti karışık, yüzde 5 de kuyruk yağı var. Çok eskiden beri bu şekilde yapılır. Tarihine bakarsak da sadece kuzu eti kullanılır. Kuzu eti ağır olduğu için kırmızı et ile karıştırıyoruz. Büyükbaş hayvanın sadece 4 bölgesindeki eti kullanıyoruz.” dedi.
Kastamonu döneriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Topçuoğlu, döneri de tırpan ile kestiklerini vurguladı. Bunun nedenini ise “Yaprak döner olduğu için esnememesi gerekiyor.” şeklinde açıkladı. Tırpan, bıçağa göre daha keskin olduğundan dolayı eski dönemlerden itibaren bu şekilde yapıldığıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.