Çayı sade olarak içmekten önce sütlü olarak içmeyi keşfeden İngilizlerin bu tarifi 17. yüzyıllara dayanıyor. Sütlü çay ise günümüzde dünyanın birçok yerinde tercih ediliyor. Sütlü çay meyve, çiçek, karamel aromalı olabilir ancak bilinen en yaygın hali esmer şekerli olanıdır. Sütlü çay içmek için şu malzemelere ihtiyacınız var: Yarım su bardağı su, 2 adet siyah poşet çay, yarım su bardağı tam yağlı süt, buz küpleri(isteğe bağlı), 2 yemek kaşığı sütle karıştırılmış esmer şeker. Çay için suyu kaynatın. Çay poşetlerinin bulunduğu bir bardağa yarım bardak kaynar su ekleyin ve 5 dakika demlenmeye bırakın . Çay poşetlerini atın ve tamamen soğumaya bırakın. Bir kenara koyun. Buradaki amacınız güçlü aromalı bir siyah çay konsantresidir. Buz, çay, tam yağlı süt ve şekerli yoğunlaştırılmış sütü ekleyin malzemeleri birleştirmek için bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Sonuç tatlı, kremsi, açık renkli bir sütlü çay olmalıdır. Soğuk kış günlerinde bu tarifi denemeyen kalmasın. Bir çay bardağı sütlü çay, ortalama 17 kalori değerindedir. İçerisinde birçok vitamin ve mineral barındırır. Vücuda enerjik verir. Gün içinde daha zinde olmanızı sağlar. Sinir ve strese iyi gelir. Vücudun rahatlamasına yardımcı olur. Tokluk hissi verir. Çayın besleyiciliğini arttırır. Kilo verme sürecine destek olur. Not: Kalp çarpıntınız varsa veya mide sorunu yaşıyorsanız doktorunuza danışmadan tüketmeyiniz.