Normal günde veya özel günlerde kolayca hazırlayabileceğiniz ıslak kek tarifi, 7'den 70'e herkesin severek yediği bir lezzet. İşte, tüm detayları ve püf noktasıyla ıslak kek tarifi, yapılışı, malzemeler... Islak kek malzemelerSos için:2 su bardağı süt1 çay bardağı sıvıyağ½ su bardağı şeker2 yemek kaşığı kakaoKek için:4 adet yumurta1 su bardağı şeker½ su bardağı süt1 su bardağı sıvıyağ½ su bardağı su1,5 su bardağı un3 yemek kaşığı kakao5 gr vanilin10 gr kabartma tozu1 tatlı kaşığı portakal rendesi Sos için olan malzemeleri bir tencereye alıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.Birkaç taşım kaynatılan sosu soğuması için kenara alıyoruz.Kek için şeker ve yumurtayı mikser yardımı ile karıştırıyoruz.Süt, su ve yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.Un, kakao, kabartma tozu, vanilini ve portakal kabuğunu ekleyerek spatula yardımı ile karıştırıyoruz.Yağlanmış kelepçeli kalıpta önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.Keki oda sıcaklığında 10 dakika beklettikten sonra delikler açarak sosu ilave ediyoruz.Sosu çektikten sonra servis edebilirsiniz.