İçinde pek çok vitamin ve mineral barındıran levrek; çinko iyot, selenyum, magnezyum, kalsiyum ve potasyum, demir yönünden son derece zengin; lezzetli; üstelik daha az kılçıklı ve beyaz etli olması sayesinde büyükten küçüğe herkesin sevdiği bir balık türü. Bayağı levrek ve benekli levrek olmak üzere mevcut iki tipi olan levrek çiftliklerde de bolca yetiştirildiğinden her mevsim bulunabilen balık ancak makbulü tabii ki deniz levreği. Biz de bugün sizin için kalsiyum ve fosfor açısından da çok zengin olan levrekle harika bir tarif önerisiyle geliyoruz.
Ispanak yatağında hazırlayacağımız limonlu levreği yanına dilerseniz risotto veya mürekkep balıklı makarna ile servis edebilirsiniz. Bu tarifimizi sunarken aynı zamanda bir kenarda baby patatesleri fırınlamayı unutmayın. Dilerseniz baby patatesleri hardal ile de lezzetlendirebilirsiniz. Ancak özellikle beyaz etli ızgara veya fırında balıklarla çok yakışan bir kızılcık marmelatı ile sunum yapacaksanız, baby patateslerde daha hafif bir tat olması için hardal seçeneğini bu seferlik rafa kaldırabilirsiniz.