Kapari tokluk hissi sağlıyor vezayıflamaya yardımcı oluyor. Kapari bitkisi yağlanmayı da engelliyor. Peki kaparinin faydaları neler? İşte yanıtı... Dikenli bir bitki türü olan kapari çok şifalı. Metabolizmayı hızlandıran kaparinin faydaları neler? Gebre otu olarak da bilinen Kapari Capparaceae familyasına ait dikenli bir bitki türüdür. Çiçek açmadan önceki küçük tomurcukları toplanarak tuzlu suda muhafaza edilir. Gıda, kozmetik, boya ve ilaç sanayiinde kullanılan bitki aynı zamanda konserve olarak; turşu, salata, pizza üstü ve balık yanında garnitür olarak yenilmektedir. -İspanyollar kapari bitkisini Milli Bitki ilan edip devlet korumasına almışlardır. - Flavonoid maddesi bakımından zengin olduğu için antioksidan etkisi gösterir, vücudun ödem toplamasını önler. - Lif oranı yüksek olan Kapari sindirim rahatsızlıklarına iyi gelir.- Aynı zamanda turşu olarak tüketilen Kapari uzun süre tokluk hissi vererek kilo vermeye de yardımcı olur. - Kalsiyum ve magnezyum içeriği bakımından zengin olması nedeniyle diş gelişimine katkı sağlar.- Karaciğer yağlanmasını engelleyen Kapari cilt sağlı için de önemli etki gösterir. - Felç riskini azaltır.KAPARİ NASIL TÜKETİLİR?- Balık, beyaz et veya kırmızı et türlerinin yanında tüketilir.- Tomurcuk halinden turşu yapılır. - Pizza üzerine konulan malzemeler arasında yer alır.stylecraze.com yazarları kaparinin, rutin ve quercetin dahil olmak üzere flavonoid bileşikler açısından zengin olduğunu belirtiyor. Bu bileşiklerin her ikisi de güçlü antioksidan kaynakları arasında yer alıyor. Antioksidanların kendi elektronlarının bir kısmını bağışlayarak serbest radikalleri nötralize ettikleri, böylece serbest radikalleri kapattıkları ve hücrelerimize zarar vermelerini engelledikleri biliniyor. Kapari aynı zamanda, kanın düzgün dolaşımına yardımcı olur ve gergin kan damarlarının tedavisinde kullanılabilir.