CROSTINI Dİ FEGATINI TOSCANI TARİFİ
Malzemeler
- 250 gr dilimlenmiş Toskana ekmeği
- 300 gr tavuk ciğeri
- 50 gr tereyağı
- 1/2 adet kırmızı soğan
- 2 adet hamsi filetosu
- 1 yemek kaşığı kapari
- Tuz
- Sebze suyu
- Toz biber
CROSTINI Dİ FEGATINI TOSCANI YAPILIŞI
- Kırmızı soğanı ince ince doğrayın. Tencereye tereyağını ve soğanları alarak kızartın.
- Soğanlar kahverengiye dönmeye başlayınca, temizlenmiş tavuk ciğerini ekleyin.
- Tahta kaşıkla karıştırarak 15 dakika pişirin. Pişirme esnasında bir miktar et suyu ilave edin.
- Pişen yemeği mutfak robotundan geçirerek parçalayın.
- Daha sonra parçalanmış karışımı tekrar tencereye alın. Üzerine kapari, hamsi fileto, tuz ve karabiberi ilave edin.
- 15 dakika daha pişirin. Eğer kuru kaldıysa, bir miktar daha et suyu ekleyin.
- Karışım sürülebilir kıvama geldiğinde ocaktan alın.
- Ekmeği dilimleyin ve fırında hafifçe kızartın.
- Hazırladığınız sosu, ekmek dilimlerinin üzerine sürüp servis edin