Hem ülkemizde hem de dünyada kalitesi konusunda en fazla kuşku duyulan ürünlerin başında arı ürünleri geliyor. Arı ürünleri arasında bulunan bal, kaliteli olursa gerçekten mucize şifa kaynaklarından biri. Ancak iyi kalitede ve gerçek bal olursa... Çünkü doğanın mucizelerinden bal, sahtesi en fazla üretilen arı ürünlerinden biri.
İyi balı anlamak gerçekten zor ancak imkansız değil. Bunun için önce üretim süreçlerine bakmak gerekiyor. Ardından etiket okuma konusunda bilinçlenmek... Peki iyi balı nasıl anlayabiliriz? Ham bal nedir, sofra balından farklı mıdır? Balın şifa kaynağı olabilmesi için nasıl değerlere sahip olması gerekiyor? Posta Gazetesi yazarlarından olan, Türkiye'nin en ünlü şeflerinden ve MasterChef programı jüri üyesi Şef Mehmet Yalçınkaya'dan iyi balı anlamak için bilmemiz gerekenleri öğrendik.