SARIMSAK ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
MALZEMELER:
Sarımsak
Zencefil
Limon suyu
HAZIRLANIŞI:
3 diş sarımsak, 3 parça zencefil ve 1 tatlı kaşığı limon suyu kullanılarak hazırlanan sarımsak çayı tarifi oldukça pratik ve kolaydır:
Sarımsak çayı hazırlığı için öncelikli olarak zencefiller robot ya da havan yardımıyla parçalanarak toz haline getirilir.
Toz haline getirilen zencefillerin üzerine 1,5 su bardağı su ilave edilerek 2-3 dakika kadar kaynatılır.
Zencefillerin uzun süre kaynatılması içeriğindeki yararlı maddelerin kaybına neden olabilir. Bu yüzden zencefilleri birkaç dakika kaynatmak yeterlidir.
3 diş sarımsak havanda ezilir ve zencefilli kaynamış suya eklenir.
Sarımsaklar eklendiğinde ocağın altı kapatılmalıdır.
Sarımsak da eklendikten sonra pişirme kabının üstü temiz bir bez ile örtülür ve 10 dakika dinlenmeye bırakılır.
Dinlendirilen sarımsaklı zencefil karışımı ocaktan alınır ve bardağın içine süzülür.
Bardaktaki sarımsak çayı üzerine limon suyu eklenerek tüketilebilir.
Aroması keskin gelirse balla tatlandırarak sarımsak çayınızı içebilirsiniz.