Eski zamanlardan günümüze kadar gelen kabak çekirdeğinin sayısız faydaları bulunuyor. Bal kabağı ve sakız kabağı bitkisinin tohumu olarak bilinen kabak çekirdeği günümüzde sağlıklı atıştırmalık olarak tüketiliyor.
KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?
- Antioksidan bakımından zengindir.
- Diyabet riskini azaltabilir.
- Antikanser özellikleri vardır.
- Kötü kolesterol seviyelerini düşürebilir.
- Uykuyu iyileştirir.
- Diyet atıştırmalığı için uygundur.
- Parazitlerin vücuttan atılmasını sağlar.
- Mesane sağlığına faydalıdır.
1 AVUÇ TÜKETMEK GEREKİYOR
Ancak kabak çekirdeğini günde 1 avuç tüketmek gerekiyor. 1 avuçtan fazla tüketilen kabak çekirdeğinin bazı zararları bulunuyor.
BAĞIRSAKLARI BOZUYOR
Kabak çekirdeği lif bakımından yüksektir, çok miktarda yemek gaz veya şişkinliğe neden olabilir.
Lif, dışkıyı toplamaya yardımcı olur ve uzun vadede kabızlığı önler, ancak bir kerede çok fazla kabak çekirdeği yemek şiddetli kabızlığa neden olabilir. Bu yüzden günde 1 avuçtan fazla kabak çekirdeği tüketmek tavsiye edilmiyor.