ZEYTİNYAĞLI KABAK KAVURMA TARİFİ
Zeytinyağlı kabak kavurma malzemeler
- 3-4 tane orta boy kabak
- 1 tane orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızıbiber
- 2-3 diş sarımsak
- 2 adet domatesin rendesi
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Pul biber
ZEYTİNYAĞLI KABAK KAVURMA YAPILIŞI
- Tavaya zeytinyağını alın.
- Yağ hafif ısındıktan sonra yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı tavaya alıp kavurmaya başlayın.
- Diğer tarafta kabakların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Havuç ve kırmızı biberleri doğrayın.
- Soğanlar kavrulduktan sonra havuç ve kırmızıbiberi ekleyin.
- Biraz kavurduktan sonra kabakları ekleyin.
- Tavanın kapağını kapatın. Ara ara karıştırmayı unutmayın.
- Kabaklar bir miktar kavrulduktan sonra domatesleri ekleyin.
- Tuz ve pul biberi de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Domates ve kabaklar piştikten sonra kapatabilirsiniz.