Portakal ve elma gibi meyveleri tüketirken yaptığımız ilk şey kabuklarını soyup, çöpe atmaktır. Oysa C vitamini diye tükettiğimiz bu meyvelerin asıl faydası kabuğunda saklı. Portakalın kabuğu, içindeki meyveden neredeyse iki kat daha fazla C vitamini içerir. Portakalın kabuğunu doğrudan yiyemeyenler başka şekilde de değerlendirebilir. Elmanın kabuğu, elmanın toplam diyet lifi içeriğinin yaklaşık yarısını içerir. Elmanın kabuğunu çöpe attığınızda C, A vitaminlerinin de bir kısmını kaybedersiniz. Elmanın kabuğunda bulunan antioksidan, akciğere faydalı olabilir, solunum problemlerini hafifletebilir. Ayrıca hafızaya iyi geldiği söylenmekte.Yapılan bir araştırmada, kabukta bulunan ve vücuttaki bazı kanser hücrelerini engellediği veya öldürdüğü görülen triterpenoidler adı verilen başka bir bileşiğin tespit edildiği belirtildi. Başka bir araştırma ise elmanın kabuğunun obezite riskini azalttığını belirtiyor. Portakalın kabuğunda, içindekinden iki kat daha fazla C vitamini bulunuyor. Ayrıca yüksek oranda riboflavin, B6 vitamini, kalsiyum, magnezyum ve potasyum içerir.Portakal kabuğu kanser karşıtıdır ve iltihap gidericidir. Kabuğun tamamı acıdır ve sindirimi zordur. Bunun yerine, kabuğu bir rende veya başka bir alet kullanarak rendeleyebilir ve salatalarınızın, keklerinizin, kurabiyelerinizin üzerine serperek kullanabilirsiniz.