Mago, meyveler arasındaki en faydalı seçeneklerden biri. İçerisindeki yüksek antioksidan seviyesi, onu sağlık için mucizevi kılıyor. Mangonun içi kadar dışı da faydalı. Bazı kültürlerde bu meyvenin kabuğunun turşusu dahi kuruluyor. İşte tüm detaylar… Mango kabuğu, meyvenin iç kısmı kadar faydalı. Kabuğunun içerdiği lif, vitaminler ve antioksidanlar sağlık açısından birçok fayda sunuyor. Mango kabuğu lif açısından oldukça zengin. Sindirim sürecini düzenleyerek kabızlık riskini azaltıyor. Mango kabuğu, C vitamini bakımından da oldukça zengin. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve vücuttaki serbest radikallerle savaşmaya yardımcı oluyor. Antioksidanlar bakımından zengin olması nedeniyle mango kabuğunun düzenli tüketimi cilt sağlığını iyileştiriyor ve yaşlanma belirtilerini azaltıyor.Mango kabuğunda bulunan fitokimyasallar kansere karşı koruyucu etkilere sahip. Bazı araştırmalar, mango kabuğunun kan şekeri seviyelerini dengelemeye ve diyabet yönetimine yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Kilo kontrolü için de faydalı oluyor. Çünkü lif içeriği tokluk hissini artırıyor ve aşırı yeme eğilimini azaltıyor. Güzel kokulu ve canlandırıcı bir çay üretmek için mango kabuğu şeritlerini suda kaynatın. Tadını iyileştirmek için biraz bal veya limon ekleyebilirsiniz. Mango kabuğu çayı, lezzetli olmasının yanı sıra vitamin ve antioksidanlar açısından da zengin. Bu da sağlık açısından onu avantajlı kılıyor. Lezzetli bir Hint turşusu hazırlamak için mango kabuğunu ince ince doğrayın veya birleştirin. Yeşil biber, zencefil, sarımsak ve baharatlar gibi diğer malzemelerle birleştirildiğinde lezzetli bir çeşni ortaya çıkıyor. Mango kabuğu, şeker ve su ile koyulaşıp reçel kıvamını alana kadar kaynatılmalıdır. Kakule veya tarçın ekleyerek tadı değiştirebilirsiniz. Mango kabuğu reçelini kızarmış ekmeklerin, kreplerin üzerine sürmek veya bunu hamur işleri ve kekler için dolgu olarak kullanmak harika bir fikir oluyor. Mango kabuğunu güneşte veya kurutucuda kuruttuktan sonra ince bir toz haline getirin. Toz haline getirilmiş mango kabuğunu kullanarak marinatlar, çorbalar ve köriler gibi çeşitli yiyecekleri hazırlayabilirsiniz. Mango kabukları, cilt bakım peelingi olarak kullanılmak üzere kurutulup ince toz haline getirilebilir. Yüzünüz veya vücudunuz için serinletici bir peeling yapmak için bu tozu bal veya yoğurtla karıştırın. Mango kabuklarının doğal enzimleri ölü cilt hücrelerinin pul pul dökülmesine yardımcı olarak cildinizin tazelenmiş ve ipeksi bir his bırakmasını sağlıyor. Şampuandan sonra son saç durulamanızda mango kabukları içeren suyu kullanın. Saç derinizi besleyebilir ve saçınıza parlaklık vererek saç tellerinizin parlak görünmesini sağlıyor.