Farklı lezzet ve sunum arayanlar için kadayıflı karides tarifi oldukça iyi bir alternatif. İşte, kadayıflı karides tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası... Kadayıflı karides malzemeler100 ml zeytinyağı3 diş sarımsak125 ml beyaz özel içecek1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı pul biber50 ml soya sosu500gr kabukları ayıklanmış ama kuyrukları bırakılmış karides250 gram tel kadayıfıMarine için sos Zeytinyağını, soya sosunu, özel içecek, sarımsağı, pul biberi karıştırıp karidesleri bunda en az 3 saat marine edin. Çiğ tel kadayıfını tek tek karideslerin etrafına sarın. Yağlı fırın tepsisine dizip 200 derecede ısıtılmış fırında kadayıflar kızarana dek 30-45 dakika pişirin.KADAYIFLI KARİDES NASIL YENİR?Birçok pişirilme şekline sahip olan karidesi haşlayabilir, tereyağında kavurabilir, baharatlayıp domates ile birlikte ızgara yapabilir, fırında güvecini ve çorbasını yapabilir ve karides sosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Haşladığınız karidesleri salatalara, makarnalara ekleyerek farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Karides dolması, karides cipsi, karides güveci yaparak sıcak yemekler hazırlayabilirsiniz. Avokado salsa ve tartar sos eşliğinde tel kadayıflı karides yiyebilirsiniz. Kadayıftan elinizle bir tutam alın ve avucunuzun içinde inceltip, içine 1 adet karides koyduktan sonra rulo yapın. Tel kadayıf ve karides bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız kadayıflı karidesleri kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı kızartın ve son adımda sıcak olarak servis yapın.