Kadir Gecesi namazı kılınışı! Kadir Gecesi namazı kaç rekattır, nasıl kılınır? Kadir Gecesi namazından sonra nasıl dua edilir?

Kadir Gecesi namazı kılınışı bugün milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Bin aydan hayırlı olarak bildirilen Kadir Gecesi’nde rahmet ve tövbe kapıları sonuna dek açılıyor. Bu geceyi hakkı ile ihya edenlerin sabah günahlarından arınmış bir şekilde varacağı belirtiliyor. Durum böyle olunca da pek çok kişi en samimi duyguları ile “Kadir Gecesi namazı kaç rekattır, nasıl kılınır?” “Kadir Gecesi namazından sonra nasıl dua edilir?” sorularına yanıt arıyor. İşte niyetinden dualarına kadar tüm ayrıntıları ile Kadir Gecesi namazı kılınışı…

Kadir Gecesi namazı sadece yılın tek bir gününde kılınıyor. Zira İslam dininde büyük kıymet verilen Kadir Gecesi yılda bir defa geliyor. Kur’an-ı Kerim’in Cebrail (A.S.) vasıtası ile dünyaya indirilmeye başlandığı ve Peygamber Efendimize ilk vahyin geldiği Kadir Gecesi günahlardan tövbe etmek, cehennem azabından kurtulmak ve cennete ulaşmak için bir fırsat olarak görülüyor. Milyonlarca kişi bu gece Kadir Gecesi namazı kılarken, dualar okunuyor, tesbihler çekiliyor. Biz de tüm ayrıntıları ile Kadir Gecesi namazı kılınışını ve namaza dair tüm bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik…

KADİR GECESİ NAMAZI KAÇ REKATTIR?
Kadir Gecesi namazı 4 rekat olarak tek selamda kılınan bir namazdır. Bununla birlikte 12 rekat olarak da kılınabilmektedir.

KADİR GECESİ NAMAZI VAKTİ NE ZAMANDIR?
Kadir Gecesi namazı yatsı namazından sonra vitir namazının sona ermesinin ardından kılınır. Çünkü Kadir Gecesi namazının vakti yatsı namazından sonra başlar ve tan yeri ağarıncaya kadar yani imsak kesilinceye kadar da devam eder. Bu nedenle Kadir Gecesi namazını kılmak için özel bir vakit yoktur.
Bununla birlikte yatsı namazı ve teravih namazını kıldıktan sonra ara verilip dinlenilebilir, abdest tazelenebilir ve imsak vaktine kadar istenilen zamanda Kadir Gecesi namazı kılınabilir.

KADİR GECESİ NAMAZINA NİYET NASIL EDİLİR?
Kadir Gecesi namazına başlarken, “Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahın hürmetine, benim tevbelerimi kabule eyle. Affı-ı ilahiyene, feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin topluluğa ilhak eyle.” Denir ve tekbir getirerek namaz başlanır.

KADİR GECESİ NAMAZI KILINIŞI
Kadir Gecesine namazına niyet ettikten sonra Allah-u Ekber diyerek tekbir alınır ve namaza durulur.
İlk rekatta, Fatiha’dan sonra 3 Kadir suresi okunur.
İkinci rekatta ise Fatiha’dan sonra 3 İhlas suresi okunur.
İkinci rekatın secdesi yapıldıktan sonra tahiyyata oturulur ve burada ettehiyyatü, salli, barik ve rabbene duası okunur selam vermeden ayağa kalkılır
Üçüncü rekatta, Fatiha’dan sonra 3 Kadir suresi okunur.
Dördüncü rekatta ise Fatiha’dan sonra 3 İhlas suresi okunur.
Namaz tamamlandıktan sonra 11 defa ''Allah-u Ekber, Allah-u Ekber, Lailahe illahu vallahu ekber Allah-u Ekber velillahil hamd'' denmektedir.
Daha sonra ise 100 defa İnşirah suresi ve 100 defa da Kadir suresi okunmaktadır.

KADİR SURESİ TÜRKÇE OKUNUŞU
Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.
İnnâ enzelnâhu fî leyletil kadr.
Ve mâ edrâke mâ leyletul kadr.
Leyletul kadri hayrun min elfi şehr.
Tenezzelul melâiketu ver rûhu fîhâ bi izni rabbihim min kulli emrin.
Selâmun, hiye hattâ matlaıl fecr.

KADİR SURESİ ARAPÇA OKUNUŞU

KADİR SURESİ ANLAMI (MEALİ)
Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.
Doğrusu Biz, onu (Kurân'ı) Kadir gecesinde indirdik.
Kadr gecesinin ne olduğunu bilir misin sen?
Kadr (Kadir) gecesi; bin aydan daha hayırlıdır.
O gece Rab'lerinin izniyle Ruh ve melekler, her türlü iş için iner de iner.
O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.